Back to school

In de regio van Minibieb1818 zijn de scholen ook weer gestart. En deze zomer zijn op een aantal schoolpleinen ook Minibieb1818 kasten geplaatst. Heeft jouw school al een Minibieb?

Op 4 scholen krijgen leerlingen een grote verassing: er is in de zomervakantie een Minibieb1818 geplaatst. Voor kinderen een heel makkelijke manier om boeken te lezen, ruilen en te ontdekken. En een mooi, veilig plekje voor kinderzwerfboeken!

De leerlingen van de Haanstraschool in Leiden kunnen alvast beginnen met ruilen: ‘Voor het nieuwe schoolplein van de Haanstraschool kocht ik via Fonds 1818 een Minibieb. Deze is in de stijl van het plein ‘gepimpt’ en we deden er alvast een paar boeken in voor de kinderen. Hij hangt op kindhoogte onder een gedicht dat ooit is aangeboden door ouders van kinderen die naar de middelbare school gingen. Natuurlijk hoop ik dat kinderen en hun ouders er gewoon boeken in leggen en uithalen naar behoefte, boeken moeten gelezen worden door zoveel mogelijk mensen. Het zal een hele verrassing zijn voor de kinderen, want hun schoolplein is enorm veranderd, en er is een boekhuisje. Ik ben benieuwd hoe het gebruikt gaat worden, en zal jullie daarover berichten zodra de kinderen weer naar school gaan,’ vertelt Minibieb1818 beheerder Charlotte.

Ook de leerlingen van de Eerste Leidse Schoolvereniging en De Vrije Ruimte in Den Haag hebben nu een Minibieb1818. En in Rijswijk krijgen leerlingen tijdens de boekenweek hun Minibieb1818, maar die verassing willen we nog niet verklappen.

Heeft jouw schoolplein, speeltuin of straathoek nog geen Minibieb, maar wil je dat wel graag? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf 1 oktober start Fonds1818 met nog een ronde Minibieb1818. We houden je op de hoogte!

Verberg opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *