Tips

Tips voor  het onderhouden of starten van een Minibieb

Opstarten
Je hebt een mooie Minibieb gemaakt en gaat van start. Hieronder een aantal nuttige tips. Heb jij ook een tip? Mail info@minibieb.nl.

1. Maak een briefje. Hangt jouw Minibieb aan de gevel? Doe een briefje bij alle straatbewoners in de brievenbus. Zo weet iedereen wat het is en hoe het werkt. Bekijk hier een voorbeeldtekst. Of als jouw Minibieb bij een vereniging, camping, buurthuis ofzo hangt, stuur een mailtje rond.

2. Laat ruimte vrij in jouw Minibieb. Je zult al snel merken dat andere lezers ook boeken toe willen voegen. Het is handig om bij de start genoeg ruimte open te laten in jouw Minibieb.

Algemene tips
1. Is jouw Minibieb altijd toegankelijk? Leg er dan een Geocache in. Zo krijg je weer eens andere bezoekers. Hoe werkt dat? Dat lees je allemaal op de website van Geocache Nederland.

Meer informatie?
Kijk dan ook eens op de pagina Wat is Minibieb of Veelgestelde vragen.

Verberg opmerkingen

Comments (18)

  • jorapela@planet.nl  |  

   Op marktplaats staan veel kastjes. Diverse maten en zelfs een telefooncel. Gewoon leuk. Eigen kleur verven is helemaal leuk om te doen. Voor 20 euro heb ik mijn slag geslagen. Succes

 1. Geweldig initiatief. Ik heb een kast vol kinderboeken. Lezenswaard!
  Waar kan ik ze in Rotterdam brengen?
  Groet van Annemarie

 2. Ik heb een geweldig kastje gevonden bij de kringloop voor €15,00, met zelfs een verborgen klepje bovenop, nu nog wat liefde en een lik verf en dan kan ik eindelijk mijn eigen minibieb openen!

 3. Ben bezig een oude koel-vrieskast (waterdicht) te maken tot een minibieb. Bij ons in de buurt zijn er vooral ’s zomers veel toeristen dus hopelijk wordt het een succes. Zo krijgen mijn gelezen boeken een 2e, 3e enzo leven en hoop ik zo ook wat leuke boeken tegen te komen…

 4. Boekenkast klaar, boeken erin, morgen is het dan zover…… eindelijk de minibieb
  Zijn benieuwd , hopen dat de boeken goed gebruikt gaan worden….

 5. Verrast door mijn partner met een mini bieb. eerst wilde hij niet, maar inmiddels is hij om. ik word zo blij van boeken en dat ze een 2e, 3e, 4e leven krijgen.

 6. lies@madzz.nl  |  

  Deze week heb ik mijn minibieb geopend in Lobith. Een keukenkastje mooi geschilderd, paar mooie teksten erbij en boeken erin. Al de eerste dag zijn er boeken geleend en er staan ook al 4 nieuwe boeken in! Zelfs een klein berichtje in de krant. Wat ontzettend leuk.

 7. ik heb tweedehands een kleine badkamerkast gekocht met 3 planken en een lade
  leuke afbeeldingen op de zijkanten geverfd, in de jachtlak gezet.
  de bovenste 2 planken bevatten gewone boeken, de onderste kinderboeken, en de lade tijdschriften.
  ter verhoging staat hij op 2 patio blokken.

 8. wij hebben de minibieb vorige week onthuld tijdens ons jaarlijkse straatfeest (bankstraat, utrecht). voorafgaand was er een boekenquiz voor jong en oud. iedereen is enthousiast!

 9. Wij hebben op de camping waar we staan deze zomer een minibieb in een koelkast gemaakt. Een groot succes! Nu is hij weer opgeruimd. Ik twijfel nog of ik er zelf een bij huis wil neer zetten. Ben toch bang voor vandalisme, brandstichting e.d. Maar ik blijf het een ontzettend leuk initiatief vinden!

 10. depauwj81@gmail.com  |  

  hallo,
  heel leuk initiatief
  ik zou graag een minibieb zetten op de camping waar onze caravan staat
  maar kzoek nog een leuk kastje
  vraagje, een koelkast als minibieb, schimmelt dat niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *