1 jaar Minibieb

Hoera, Minibieb bestaat deze maand alweer 1 jaar. Toen we aan deze website begonnen, hoopten we natuurlijk dat anderen net zo enthousiast zouden raken als wij. Dat Nederland massaal de kleine buitenbibliotheek zou omarmen. En dat viel ons eigenlijk helemaal niet tegen.

We hadden een ontzettend mooi jaar. In één jaar tijd zijn er ruim 60 Minibiebs bijgekomen op de kaart! Ontzettend, mooie en creatieve kastjes vol mooie boeken. En natuurlijk net zoveel enthousiaste ‘bibliotheekdirecteuren’.

Minibieb kreeg ook best wat aandacht. In lokale kranten stonden veel artikelen met interviews van eigenaren van Minibiebs. Tijdschrift Flow besteedde aandacht aan het fenomeen Minibieb. En wij mochten zelfs op de landelijke radio bij het programma Hemelbestormers vertellen over hoe leuk het is om een Minibieb te hebben. 

Eigenlijk was het gewoon een topjaar. Maar wij gaan nu niet achterover leunen en kijken of er volgend jaar weer Minibiebs bijkomen. Voor komend jaar hebben we nog genoeg plannen om Minibieb onder de aandacht te brengen. Binnenkort starten we met een mooie samenwerking in de regio Den Haag, er komt een bouwtekening op de website en er komt zelfs een online winkel waar je Minibiebs aan kunt schaffen. Hoe leuk is dat?

Voor het komende jaar hopen we dat iedereen met veel plezier boeken blijft uitlenen, delen en ruilen. Want zeg nou zelf, daar wordt iedereen toch blij van?

Verberg opmerkingen

Comments (1)

  1. Gerrit Fieret  |  

    Is eigenlijk bekend waar/van wie de eerste minibieb in Nederland was? Bestaat die nog? De Little Free Library ‘beweging’ in de USA is, op hun website, ontstaan in 2009 met de eerste LFL door Tod Boll (Hudson, Wisconsin). Is het zo dat de Nederlandse minibieb-beweging is ontstaan door LFL? Of is dat los van elkaar gebeurd? Vragen, vragen … misschien weet iemand antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *