Do it Yourself: Versier jouw Minibieb

Minibiebs zijn er in allerlei soorten en maten. Je kan zelf een Minibieb maken, maar er zijn ook water- en windbestendige Minibieb-kasten te koop. Onze Minibiebkasten-maker Visie-R levert de kasten het liefst in de grondverf. Dan zijn de kasten goed en stevig en kan jij naar eigen inzicht versieren. Kunstenares Barbara Gelcich weet hier inmiddels alles van: zij decoreerde de eerste Minibieb1818 voor Kunstpost in de Van Heutszstraat en geeft ons tips!

Wat voor soort kunst maak je?
Ik schilder, mijn vader was kunstschilder en hij heeft mij veel geleerd. Voor mijn schilderijen werk ik meestal met olieverf en pastel. Moet het snel drogen dan gebruik ik acrylverf.

De Minibieb1818 is heel mooi geworden, met veel groen, blauw en versierd met vlinders en planten. Hoe kwam je op het idee?
Ik heb vrolijke kleuren gekozen omdat de kast moet opvallen. Voor buiten waren natuurlijk al gauw de klaprozen geschikt en ja, het dak blauw vanwege de lucht waar ik de vlinders op wilde. Als ik lees droom ik weg, ik verbeeld mij dromen als vlinders, de vleugels heb ik van prints van boekomslagen gemaakt. Vlinders vliegen ook af en aan, het idee achter de Minibieb – de boeken komen en gaan. De klimop aan de voorkant staat voor het groeien, waar een boek je bij helpt.

Wat voor soort materialen heb je gebruikt voor de Minibieb1818?
Acrylverf, prints van boekomslagen en botenvernis: de kast hangt buiten en ik had één dag om m af te maken.

De Minibieb1818 wordt geleverd in grondverf, hoe begin je?
Eerst heb ik de achtergrondkleuren lichtblauw en lichtgroen twee keer aangebracht. Daarna een summiere tekening om de juiste vlakverdeling te krijgen, en dan kwam het echte werk

Waar moet je echt op letten als je een Minibieb1818 versiert?
Je moet weten waar jouw Minibieb komt te hangen, binnen of buiten, moet hij van een afstand al uitnodigen of niet. Als hij buiten komt te hangen: echt twee lagen botenvernis én het raampje voor de zekerheid kitten in verband met regen!

Heb je nog tips?
Ik vind een boodschap boeiender dan alleen maar versieren met veel kleuren. Laat je inspireren door wat lezen voor je betekent.
Werk niet ’te klein’, zoek verbindingen voor de verschillende delen van je creatie – zoals de vlinders van bloemen naar lucht.
Kies sterk materiaal.

Barbara Gelcich is als kunstenares verbonden aan Kunstpost Den Haag. Op haar website www.barbaragelcich.nl vind je meer informatie over haar en haar werk. Wil jij ook je Minibieb versieren maar weet je niet goed hoe? Vraag gerust Barbara om hulp! Eventueel zal ze hem decoreren tegen een bescheiden vergoeding.

Verberg opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.