De Minibieb van... #3

De Stroombieb

De kleurrijke Minibieb waar heel veel boeken in passen is in augustus 2020 gestart. Jolanda de Melker-Oostra beheert deze Minibieb aan De Stroom 24 in Beilen.

Waarom ben je een Minibieb gestart?
Bij Stichting Dierenweide Stroomdal waar ik vrijwilliger ben staat een ruilbieb en dat vond ik zo leuk, dat ik tijdens de corona bedacht ik kan zelf wel een biebje beginnen. Ik spaar kinderboeken van oa. Annie M.G. Schmidt, Rie Cramer en Astrid Lindgren. Ik mag graag lezen en koop regelmatig boeken bij de kringloop. Dus boeken genoeg!

(meer…)

De Minibieb van... #2

Minibieb het Veldje

Deze Minibieb staat aan het Veldje 2 in Balgoij. De Minibieb is gestart door Greetje Boor en Emiel Neefjes.

Wanneer ben je met jouw minibieb gestart?:
Het idee was er al wat langer. Het was even zoeken om tot het juiste formaat en tekening te komen, goede weersbestendige materialen en de juiste persoon om de bieb vakkundig te laten maken/ bouwen. Er is ook nog heel wat tijd in het schilderwerk en de afwerking gaan zitten.
Op zaterdag 12 dec ’20 is de bieb in de tuin geplaatst en op maandag 14 dec ’20 was onze opening (in de avond ging de tweede lock down in).

(meer…)

De Minibieb van... #1

Minibieb Roggel

Deze Minibieb vind je aan de Korenbloemstraat 11 in Roggel. De Minibieb wordt beheerd door Isabel Crapels. Deze Minibieb staat daar als sinds 17 september 2015.

Waarom ben je een Minibieb gestart?
Omdat ik het een leuk idee vond en veel boeken op zolder had liggen die ik graag met anderen wilde delen.

(meer…)

Nationale Voorleesdagen 2021

Minibieb is een groot voorstander van voorlezen. In huize Minibieb gaat er bijna geen dag voorbij zonder voorlezen. Daarom zijn we ook fan van de Nationale Voorleesdagen. Van 20 tot en met 30 januari zullen wij iedere dag een boek uitlichten op Facebook en Instagram dat één van de favorieten is in huize Minibieb.

Vanochtend startte de Nationale Voorleesdagen met een voorleessessie van HKH prinses Laurentien op Z@ppelin. En dat deed ze naast de nieuwe Minibieb van Fenna, de presentatrice van het programma.

Minibieb van de week

Vanaf 2021 wil Minibieb iedere week een Minibieb in het zonnetje zetten. Op de website en socials (Instagram/Facebook) komt er een kort interview met de eigenaar van een Minibieb met daarbij een foto (die de eigenaar zelf aanlevert). Het interview bestaat uit een aantal standaard vragen die de eigenaar van een Minibieb per mail beantwoordt. Denk aan vragen als ‘Waarom ben jij een Minibieb gestart’, ‘Welke boeken zijn populair’, ‘Leukste boek dat je in jouw Minibieb aantrof’ enzovoorts. Wil jij nu een keertje shinen met jouw Minibieb? Stuur een mailtje naar mirjam@minibieb.nl.