Creatief aan de slag met de Minibieb

En..als je dan een boekenkast via Minibieb1818 hebt aangeschaft, dan is er leuk werk aan de winkel. Van de inmiddels meer dan 200 Minibiebs in Den Haag en omstreken is er geen een hetzelfde. De een nog mooier dan de ander.

Leesvrienden
Noor Zwijnenburg kan er over meepraten. Ze heeft de minibieb onlangs bij de stadsboerderij Schildershoeve opgehaald. Met kwast en verfpot in de weer, heeft ze haar boekenkast omgetoverd tot een fris exemplaar. ‘Toen ik in de krant een artikel las over de Minibieb dacht ik meteen: dat is iets voor mij. Ik lees graag en koop aardig wat boeken. Sommige wil ik bewaren in mijn eigen boekenkast. Andere zijn goed besteed aan leesvrienden. Maar er blijven altijd boeken over. Deze zijn evengoed heel leuk om te lezen en weggooien vind ik geen goed idee. Die boeken kan ik straks kwijt in mijn eigen Minibieb, zodat ik ook anderen leesplezier kan bezorgen.’ Haar keuken is een tijdelijke werkplaats, zorgvuldig verft ze de Minibieb in de kleuren die het beste passen bij haar huis.

Buurtgezelligheid
Om reuring rond de Minibieb te krijgen weet Noor al wat ze gaat doen: Flyers maken (ook al zo creatief) en een gezellige bijeenkomst organiseren voor de buurt. Het kan haast niet anders dan dat ook deze kast een mooi middelpunt van de straat gaat worden.

Verberg opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *