De eerste Minibieb1818

Minibieb1818 vormt een netwerk van Minibiebs in de regio Den Haag. Fonds1818 wil met Minibieb1818 toegang tot mooie boeken en gezelligheid in de buurt vergroten. Door boeken met elkaar te delen geef je niet alleen je boeken een nieuwe eigenaar, buren raken ook sneller met elkaar in gesprek.

Eerste Minibieb1818
De eerste Minibieb1818 staat op de Haagse Van Heutszstraat, bij de Kunstpost. Directrice Hubertine Langemeijer was enorm enthousiast over het idee en ging meteen aan de slag. Een van de kunstenaars versierde de Minibieb ‘Zo valt de kast extra goed op.’ Er werd een mooie prominente plaats gevonden en de kunstenaars gaven boeken die zij niet meer wilden lezen.

Betrek je buurt
Niet alleen de buren kwamen op de kleurige kast af. Wij waren ook benieuwd naar de verhalen achter de eerste Minibieb1818. Samen met Boudewijn de Blij, directeur van Fonds1818, opende Hubertine de Minibieb1818. Boudewijn inspecteerde de stevige kast en legde er zijn boek in: Publieke Werken van Thomas Rosenboom. ‘Dit boek vertegenwoordigt voor mij precies de bedoeling van het Minibieb1818 project,’ legde hij uit. ‘Minibiebs maken literatuur toegankelijk voor een breed publiek, iedereen kan erbij en iedereen mag meedoen. Daardoor komen mensen ook meer met elkaar in contact, je gaat praten over de boeken die je hebt gelezen.’ ‘Het is zelfs een beetje spannend,’ denkt Hubertine ‘Ik ben heel benieuwd welke boeken ik straks ga vinden, ik hoop dat ik mijn lievelingsboek een keer tegenkom.’

Minibieb1818
Op Minibieb1818 verzamelen we komende tijd verhalen, tips en nieuws over Minibiebs en de gebruikers. Hou de blog dus goed in de gaten! Je kan Minibieb1818 ook volgen via Facebook en Twitter. Zelf iets delen over Minibieb1818? Gebruik dan de hastag #Minibieb1818 en @Minibieb!

Verberg opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *