De Minibieb van... #3

De Stroombieb

De kleurrijke Minibieb waar heel veel boeken in passen is in augustus 2020 gestart. Jolanda de Melker-Oostra beheert deze Minibieb aan De Stroom 24 in Beilen.

Waarom ben je een Minibieb gestart?
Bij Stichting Dierenweide Stroomdal waar ik vrijwilliger ben staat een ruilbieb en dat vond ik zo leuk, dat ik tijdens de corona bedacht ik kan zelf wel een biebje beginnen. Ik spaar kinderboeken van oa. Annie M.G. Schmidt, Rie Cramer en Astrid Lindgren. Ik mag graag lezen en koop regelmatig boeken bij de kringloop. Dus boeken genoeg!

Wat voor soort boeken staan er gemiddeld genomen in jouw Minibieb?
Ik heb 2 planken voor volwassenen en 2 planken voor kinderboeken.

Loopt jouw Minibieb goed?
De bieb wordt steeds bekender. Dat komt oa. door Facebook en Instagram. Ook heb ik samen met andere minibiebs in de gemeente Midden Drenthe een gezamenlijke Facebookpagina gemaakt.

Wat voor leuks heeft jouw Minibieb jou gebracht?
Ik kan er mijn energie in kwijt. Het is zo leuk als er weer nieuwe boeken in de bieb liggen, of dat mensen bij je aan de deur staan met een stapel boeken. En het is een fijne thuis activiteit.

Bezoek je wel eens andere Minibiebs?
Ja ik bezoek wel eens andere biebs, dan gooi ik de auto vol met boeken, bepaal waar ik heen ga en bezoek dan een aantal biebjes. Erg leuk om te zien hoe collega’s het doen. En op deze manier hou je je assortiment ook afwisselend.

Leukste boek dat je ooit in je Minibieb vond
Dat zijn toch de kinderprentenboeken. Daar kan ik zo van genieten. Vooral van de mooie plaatjes.

Heb je een goede tip voor andere Minibiebbeheerders of mensen die een Minibieb willen starten?
Ons enthousiasme overbrengen op kinderen maar zeker ook op volwassenen. We willen ze ze aan het lezen hebben. Dat is erg belangrijk
voor de ontwikkeling.

Minibieb Beilen - De stroombieb
Verberg opmerkingen

Het is niet mogelijk om opmerkingen achter te laten