Het verhaal achter de Minibieb1818 kasten

De kans wordt steeds groter dat je een Minibieb1818 tegenkomt: de volgende levering kasten is bijna klaar. Ed van der Zeeuw van de sociale werkplaats Visie-R in Lisse vindt het te gek om met zijn team de kasten te maken. Daarom zochten wij hem op!

Afstand tot de arbeidsmarkt
Stichting Visie-R ontwikkelt en begeleidt werkervaringstrajecten voor mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Bij Visie-R krijgen ex-gedetineerden, GGZ-cliënten, verslaafden en dak- en thuislozen een kans om met zinvol werk een nieuw bestaan op te bouwen. Door de praktische aanpak en het inlevingsvermogen van de stichting zetten zij voor iedereen een passend traject en krijgen mensen zo een tweede kans. Visie-R maakt de Minibieb kasten voor www.minibieb.nl en met Minibieb1818 geeft Fonds1818 inwoners uit haar regio grote korting op de sociaal en eerlijk gemaakte Minibiebs.

Voldoening en eigenwaarde
Ronald is werkmeester en werkbegeleider in het dagactiviteitencentrum van Visie-R en vertelt: ‘Het geeft mij veel voldoening om te zorgen dat mensen weer eigenwaarde krijgen en geactiveerd worden zodat zij weer een plekje vinden in de samenleving.’ Ronald is als begeleider en raadsman nauw betrokken bij de Minibiebs. ‘Voor mij is het belangrijk dat mensen zich betrokken voelen met elkaar,’ legt hij uit. ‘De Minibiebs hebben ook een duidelijk sociaal aspect, daarom werken wij er graag aan. Het is een feest om te zien hoe gemotiveerd en ontspannen aan de Minibiebs werken.’ Met Minibieb1818 maak je niet alleen je buurt leuker en socialer vindt Ronald, ‘Je ondersteunt ook een goed doel en je stimuleert het hergebruik van boeken.’

Tips van Ronald voor jouw Minibieb
De Minibiebs komen in grondverf: ‘Iedereen heeft een eigen smaak. De grondverf brengen wij netjes aan zodat je zelf jouw kast de kleur en versiering kan geven die jij wilt.’ Ronald geeft als tip om de Minibieb1818 goed te verven, dat verlengt de levensduur van de kast. ‘Ook de plek die jij je Minibieb geeft is belangrijk,’ gaat Ronald door. ‘Vooral de Minibiebs op een paal staan liever uit de wind en als de zon de hele dag op de kast schijnt verbleekt je kast toch een beetje.’Plaats je Minibieb dus een beetje beschut, maar wel op een plek waar je buren de Minibieb kunnen vinden!

Stabiliteit en nieuwe vaardigheden
Roy is een van de Minibieb-bouwers en is net zo enthousiast als Ronald: ‘Ik vind het bouwen van Minibiebs L.L.N.: Leuk, Leerzaam én Nuttig. Ik heb dit werk nog nooit gedaan dus ik leer veel nieuwe, handige vaardigheden. Vroeger was ik instrumentenmaker en die precisie en het perfectionisme wat ik toen nodig had gebruik ik voor elke Minibieb die ik maak. Dit werk geeft mij niet alleen veel voldoening, maar ook stabiliteit, en dat heb ik hard nodig. Ik vind het een mooi sociaal project en ga ook zeker kijken of er bij mij in de buurt Minibiebs hangen. Wie weet ontdek ik zelf mooie nieuwe boeken.’

Gezelligheid tijdens het bouwen
Bij Visie-R kan de gezelligheid niet op. De mannen werken hard aan de eerste levering Minibiebs aan particulieren in Delft, Den Haag, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude. Roy wil nog gauw vertellen dat de leukste werkdag was toen Ed en Ronald trakteerden op pizza: ‘Toen was het echt feest.’

Verberg opmerkingen

Comments (12)

  • Minibieb1818  |  

   Dank je wel Karel! We worden ook heel blij van de mooie foto’s die we opgestuurd krijgen. Heb jij zelf ook een Minibieb?

  • Minibieb1818  |  

   Wat leuk Annemarie! Het ligt eraan in welke regio je woont. Als je in de regio van Fonds1818 woont (Delft, Den Haag, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude) dan kan je via http://www.minibieb.nl/minibieb1818 een kast met flinke korting bestellen (maar wees snel, op = op) anders kan je via de webshop dezelfde kast, maar dan zonder korting bestellen: http://www.minibieb.nl/webshop/ De Minibieb kasten via deze site worden allemaal gemaakt door de sociale werkplaats Visie R. Mocht het niet lukken neem dan gerust contact met ons op! Succes!

 1. Gerrit Fieret  |  

  Gisteren opgehaald en hij staat gereed om de finishings te krijgen. Mooi gedaan!. Ben overigens blij dat er geen glas is gebruikt! Dat was vooraf niet duidelijk. Bedankt voor het maken! Hij komt in Zoetermeer.

  • Minibieb1818  |  

   Wat goed nieuws Gerrit! Dank je wel. Deel je straks ook mooie foto’s en verhalen van jouw Minibieb? We zijn benieuwd 🙂

  • Minibieb1818  |  

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent Christa! Helaas valt Hillegersberg niet onder de regio van Fonds 1818 – Delft, Den Haag, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude – dat betekent dat we jou geen Minibieb1818 kast met korting kunnen aanbieden. Maar via http://www.minibieb.nl/webshop kan je dezelfde kasten bestellen van de sociale werkplaats Visie R, zonder korting. Je mag natuurlijk ook zelf een Minibieb in elkaar knutselen. We vinden het heel leuk als je jouw Minibieb op onze site plaatst! Als je vragen hebt kan je ons altijd mailen (vragen over Minibieb1818 kan je het beste sturen naar 1818@minibieb.nl). Veel succes en hopelijk zien we gauw jouw Minibieb!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.