Inspiratie: Little Free Library Delft

Sinds 8 mei werken we samen met Fonds1818 om mensen die graag een Minibieb willen een handje te helpen. Met Minibieb1818 krijgen mensen uit de regio korting op stevige wind- en waterbestendige boekenkasten. Er zijn overal in Nederland al mensen met een Minibieb die daar veel plezier aan beleven. Daarom delen wij hun verhalen, avonturen en adviezen.

Goed voor de buurt
De sluiting van de bibliotheek in de buurt was voor Dick uit Delft de aanleiding om een eigen Minibieb te starten.
Via Bookcrossing.com had Dick wel eens gelezen over de internationale variant van Minibieb, Little Free Library, en hij was meteen overtuigd: ‘Ik vind lezen belanrgijk en een straatbieb kan een buurtfunctie vervullen.’ Reden genoeg voor Dick om zelf een Minibieb op te starten ‘Het is een stil protest’ geeft hij toe, ‘maar wel eentje met de beste bedoelingen.’ En dat is te merken.

Opgestoken duim
Sinds 9 februari 2014 kunnen de buren bij Dick terecht. ‘Ik krijg veel positieve reacties, van buurtgenoten, mensen die mij buiten aanspreken of een duim omhoog steken voor het keukenraam.’ De verhalen van Dick maken niet alleen hemzelf blij, als hij verteld over zijn Minibieb raken zijn toehoorders altijd enthousiast. ‘Een kennis van mij vond het zo leuk dat hij gelijk een boekenkast in de tuin plaatste met een aantal boeken.’ Of dat concurrentie oplevert? Nee hoor, hoe meer hoe beter vindt Dick.

Op zijn Facebook pagina houdt Dick zijn buren en fans op de hoogte van de nieuwste boeken in zijn minibieb en boekennieuws. Like!

Verberg opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.