Inspiratie: Little Free Library Den Haag

Sinds 8 mei werken we samen met Fonds1818 om mensen die graag een Minibieb willen een handje te helpen. Met Minibieb1818 krijgen mensen uit de regio korting op stevige wind- en waterbestendige boekenkasten. Er zijn overal in Nederland al mensen met een Minibieb die daar veel plezier aan beleven. Daarom delen wij hun verhalen, avonturen en adviezen.

Geen vandalen
De Little Free Library in Den Haag heeft misschien wel de meeste Facebook-fans van alle Minibiebs. En niet alleen online heeft de Minibieb van Lieke veel aanloop: ‘Ik vind het nog steeds super dat we zoveel fans hebben en er goed gebruik wordt gemaakt van onze Minibieb. En voor beschadiging of vandalen hoef je niet bang te zijn legt Lieke uit: ’De gebruikers zorgen heel goed voor het kastje. Als het kastje kapot is, wordt ie snel gemaakt door iemand uit de buurt.’

Little Free Library
De Minibieb op prullenbak is aangemeld bij Little Free Library, de internationale beweging van Minibiebs. ‘Onze Minibieb is begonnen als experiment, ik wil graag het ruilen van boeken stimuleren,’ legt Lieke uit. ‘Mensen hoeven niet meer steeds nieuwe boeken te kopen, en met onze Minibieb bieden we een tegenwicht tegen deze consumptiecultuur’.

Like!
Daarnaast wordt de buurt meteen een stuk leuker van de vrolijke kast en brengt het mensen uit de buurt echt dichter bij elkaar. ‘Doordat onze Minibieb op een pleintje staat is het gebruik ervan zo open, dat nodigt gewoon uit voor een praatje.’ Wij zijn fan van deze mooie, gezellige Minibieb, jij ook?

Verberg opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *