Inspiratie: Minibieb Scheveningen

Sinds 8 mei werken we samen met Fonds1818 om mensen die graag een Minibieb willen een handje te helpen. Met Minibieb1818 krijgen mensen uit de regio korting op stevige wind- en waterbestendige boekenkasten. Er zijn overal in Nederland al mensen met een Minibieb die daar veel plezier aan beleven. Daarom delen wij hun verhalen, avonturen en adviezen.

Sinds maart 2013 is Scheveningen een bijzonder mooi kunstwerk rijker. Jacqueline heeft een oud kastje opgehangen met daarin haar oude boeken.

Inspiratie
Via internet kwam zij op het idee en omdat zij toch al een kastje over had ging zij meteen aan de slag.
‘De boeken en de kast waren eigenlijk bedoeld om naar de kringloop te brengen,’ vertelt Jacqueline. De buren zijn blij met de beslissing van Jacqueline: ‘Toen ik begon dacht ik dat er alleen maar Nederlandstalige boeken voor volwassenen in zouden komen,’ vertelt Jacqueline. In korte tijd vond Jacqueline ook Engelstalige, Franse en zelfs Poolse boeken in haar Minibieb. En deze werden ook geruild.

Boekengevers
De Minibieb van Jacqueline trekt niet alleen boekenruilers aan, in korte tijd waren er zoveel boeken door buren in het kastje gezet dat Jacqueline een tweede Minibieb ophing. De buren blijven boeken ruilen met elkaar en ook voor de kinderen wordt dankbaar gebruik gemaakt van de Minibibliotheek van Jacqueline: ‘Ik ben mijn eigen lievelingsboek nog niet tegengekomen, maar we ontdekken wel regelmatig hele leuke kinderboeken!´

Verberg opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.