Inspiratie: neem een boek, geef een boek

Sinds 8 mei werken we samen met Fonds1818 om mensen die graag een Minibieb willen een handje te helpen. Met Minibieb1818 krijgen mensen uit de regio korting op stevige wind- en waterbestendige boekenkasten. Er zijn overal in Nederland al mensen met een Minibieb die daar veel plezier aan beleven. Daarom delen wij hun verhalen, avonturen en adviezen.

Om samen met buren boeken te delen is Ceryl in oktober 2013 zijn eigen Minibieb gestart. ‘Het principe neem een boek, geef een boek is ideaal, zo komen we eenvoudig aan mooie nieuwe boeken.’ In Leiden staat nu een oud kweekkastje, met veel mooie, spannende boeken.

ruilen voor plezier
Ceryl kwam op het idee doordat hij op internet een bericht over de internationale variant van Minibieb, Little Free Library, tegenkwam. Hij wilde ook graag voor zijn buren het ruilen van boeken makkelijker maken. ‘Zo hebben anderen bovendien plezier van boeken die ik niet meer lees,’ vertelt hij.

Briefjes
De buren waarderen zijn Minibieb enorm. Regelmatig vindt Ceryl briefjes waarin buren spannende of ontroerende boeken aan elkaar aanraden. Het liefst leest Ceryl boeken van Isabel Allende, Arthur Japin, Khaled Hosseini en Marianne Frederiksson en nu leert hij ook de smaak van zijn buren goed kennen. ‘Al weet ik natuurlijk niet wie welke boeken leest en deelt.’ De buren zijn inmiddels allemaal op de hoogte en het uitleggen van het ruil-principe kostte Ceryl geen enkele moeite. Soms bieden enthousiaste kennissen wel eens een ‘stapel oude boeken’ aan, maar dat is niet de bedoeling wat Ceryl betreft: ‘Het gaat mij echt om het ruilen van de boeken en de interactie eromheen.’

Verberg opmerkingen

Comment (1)

  1. Ik vind het juist een fijn idee als mensen een “grote stapel oude boeken” geven, ieder boek verdient een nieuw huis waar die gelezen en geliefd zal worden <3 ik en met mij veel andere mensen zien ons eigen geef een boek neem een boek huisje als een "neem een boek wat je itneresseert, en als je zelf boeken niet meer leest, laat ze hier achter voor een nieuw thuis waar ze geliefd zullen worden!" er is ook een specifiek huisje met kinderboeken, en daar zie je niet alleen maar boeken in de nederlandse taal en van nu, maar ook nog uit de tijd van de guldens, en franse en engelse boeken! geweldig <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.