Kinderboeken estafette!

De tweede ronde van Minibieb1818 is weer open! Inwoners uit de regio van het fonds 1818 kunnen opnieuw aanspraak doen op kortingen op de stevige en waterdichte Minibiebkasten van de sociale werkplaats Visie-R. En het loopt storm! Sommige mensen vragen zelfs een tweede aan. Aan de Moerbeigaarde in Zoetermeer kun je een Minibieb in de voor- én achtertuin van Louise Molleman vinden.

Jong en oud
Louise stuurde ons een foto van een van de kasten en vertelt: ‘Wij hadden er al eentje in de voortuin voor volwassen, maar we wilden er ook graag een Minibieb speciaal voor kinderen. Samen met Kinderzwerfboek hebben we eerste collectie kinderboeken geplaatst. De kinderen in de buurt zijn super enthousiast! Daar hoefden we echt geen moeite voor te doen. Mensen leggen er ook legpuzzels bij, het groeit dus alleen maar. Het wordt een echte plek om te delen in onze buurt.’De Minibieb van Louise is vrolijk geverfd en beplakt. Het ontwerp is gemaakt door Louise’s moeder die tachtig (!) jaar oud is. Jong en oud komen zo mooi bij elkaar.

Zwervende kinderboeken
Wat een goed idee om samen te werken met Kinderzwerfboek; een onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Het idee achter Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken krijgen een ‘zwerfsticker’en worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten de boeken daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd via de website van Kinderzwerfboek. Nu er steeds meer Minibiebs komen in Den Haag en omstreken kan het zomaar zijn dat de boeken uit de kast van Louise in een van de andere Minibiebs in en rond Den Haag terecht komen. Er zijn er immers al meer dan 200!

Stickers
Als je de route van kinderboeken in jouw Minibieb ook wilt volgen, kun je bij de organisatie van Kinderzwerfboek een setje gratis stickers aanvragen. Dan worden ze opgestuurd. Je kunt ze ook ophalen in het Kinderboeken Museum in Den Haag. Een mooie aanleiding misschien om tijdens de Kinderboekenweek (die van 1 tot en met 12 oktober duurt) een bezoekje te brengen aan dit museum.

Verberg opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *