Leesplezier op de kinderboerderij

Komend weekend is het Nationale Kinderboerderijen Weekend. Nederlandse kinderboerderijen organiseren leuke, leerzame en vooral avontuurlijke activiteiten voor kinderen, ook in de regio van Fonds1818. Een aantal kinderboerderijen hebben inmiddels een Minibieb1818 of hebben Kinderzwerfboeken. Op de site van Kinderboerderijenweekend vind je welke kinderboerderij bij jou in de buurt iets leuks organiseert!

Op avontuur
Nederlandse kinderboerderijen zijn geen saaie weilandjes met wat kippen en een schaapje achter een hek. Op de kinderboerderij gaan kinderen op avontuur en leren ze veel over dieren, natuur en duurzaamheid door dingen te doen én te spelen. Veel kinderboerderijen hebben hun activiteiten uitgebreid met Minibiebs en Kinderzwerfboeken.

Minibieb1818 op kinderboerderijen
In de regio van Fonds1818 zijn inmiddels al 19 Minibieb1818 kasten bij kinderboerderijen afgeleverd, deze worden binnenkort in gebruik genomen! Op de kaart van Kinderboerderijenweekend kan je zien of de kinderboerderij bij jou in de buurt dit weekend iets organiseert rondom een Minibieb. Ook speeltuinverenigingen en particulieren kunnen natuurlijk nog steeds een Minibieb1818 aanvragen. Speciaal voor het Kinderboerderijen weekend hebben schrijfster Joke de Jonge en tekenaar Juliette de Wit een mooi verhaal met kleurplaat gemaakt. Deze vind je natuurlijk op alle kinderboerderijen.

Boeken op kinderboerderijen
Op 23 mei is het al feest op Kinderboerderijen De Woelige Stal en De Schildershoeve. Stichting Kinderzwerfboek geeft kinderboeken aan de Kinderboerderijen en rijdt deze op een echte bokkenkar van De Woelige Stal naar De Schildershoeve. Op de Schildershoeve krijgt een basisschoolklas les en deze leerlingen hebben geluk: zij krijgen niet alleen de kans om als eerste de Kinderzwerfboeken te lezen, zij worden ook voorgelezen. En de boeken die niet meegenomen worden? Die krijgen een plekje in de Minibieb-kasten op de kinderboerderijen!

Verberg opmerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.