Erwin en Susan's Minibieb

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Erwin en Susan's Minibieb
Foto van minibieb

Locatie van deze minibieb

Adres:
Klaverplein 27, 5503 PJ, Veldhoven
GPS:
51.414934, 5.402409300000045
empavermeulen@onsbrabantnet.nl
Web:
http://Xploitationfiles.org

Verberg opmerkingen

Comments (2)

 1. Erwin en Susan  |  

  Ik lees graag en zoveel als ik tijd voor kan vinden/maken. Ik bezit veel boeken, maar zie me zelf niet als een verzamelaar. In plaats van stof te vergaren op een plank, vind ik dat boeken moeten circuleren. Ik laat bijvoorbeeld regelmatig boeken achter in de trein, in hotels en op de schepen waar ik op vaar, in de hoop dat ze opgepikt worden door nieuwsgierige andere lezers. Ik zie geen bezwaar tegen het doorgeven van een boek dat ik uit heb, als kado voor een verjaardag of andere gelegenheid. Ik compenseer zelfs de vriend die mijn belastingpapieren invult met een tas tweedehands boeken voor de tijd die hij eraan besteedt.
  Een andere manier om boeken te laten zwerven door de maatschappij is de wereldwijde ‘free little library’ beweging, waarin mensen een boekenkast plaatsen in hun voortuin, aan de gevel of hek, waaruit voorbijgangers gratis een boek kunnen nemen, lenen of ruilen.
  In Nederland wordt de beweging vertegenwoordigd door minibieb.nl dat reeds 1000 minibiebs heeft geregistreerd. Een artikel in AD zei zelfs: “De minibieb hoort inmiddels net zo bij Nederland als kaas en klompen.”
  Boeken horen gelezen te worden, te zwerven, nieuwe geesten te voeden en niet te verstoffen in een kast of op zolder. Zie het als een exponent van de groene sociale beweging – een vorm van recycling en misschien ook als het beschikbaar maken van boeken voor een publiek voor wie de (financiële) drempel van het kopen van een boek of het lidmaatschap van een officiële bibliotheek te hoog is.
  Sinds kort heb ik zelf een minibieb in mijn voortuin staan; kom en help de boeken zwerven of start er zelf een!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *