Goeie minibieb

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Goeie minibieb
Foto van minibieb

Onze “Goeie Minibieb” gemaakt van restjes hout, een lade van een kast die ik jaren geleden gemaakt had en afgelopen jaar moest afbreken, een plank die ik ergens op straat vond, rubber matjes die een bekende over had en een spatbord van een fiets. Alleen de scharnieren zijn gekocht. Zelfs de verf had ik nog van het schilderen van de ramen en kozijnen.

Goeie Minibieb is een woordgrapje en verwijst naar Goeie Mie, een beruchte gifmenster uit Leiden uit de 19e eeuw. Afgelopen jaar werden wij erop gewezen dat zij in ons huis heeft gewoond (ze woonde achtereenvolgens op veel adressen in Leiden). Hier verloor ze een kind aan de toen behoorlijk heersende tyfus. Voor zover ik weet is ze pas gaan moorden nadat ze hier weg was. Er zijn verschillende boeken over haar geschreven.

Op de dag dat we dit biebje opende kwamen al meteen een paar dames een paar boeken in ons kastje zetten. Vond ik lief. Wij gaan binnenkort onze eigen boekenkast eens wat uitdunnen en dan zetten we er ook wat boeken in. Kunnen die ook wat gaan rouleren. Ik heb ook een stel boeken uit andere kastjes waarvan ikvergeten ben uit welke. Die komen er ook in. Kortom, ik hoop dat dit een leuke aanvulling wordt van het minibiebjes netwerk.


Locatie van deze minibieb

Adres:
Gortestraat 82 2311NM Leiden
GPS:
52.1545529, 4.500202199999999

Verberg opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *