Instroomhuis Odulpha

You are here Home  > Minibieb - besloten >  Instroomhuis Odulpha

2/100 Cliënten van St. Ervaring die Staat maakten deze minibieb samen met vrijwilligers van de gemeente Eindhoven in de week van NLdoet voor cliënten van het Instroomhuis van Neos / Odulpha. Dit in het kader van het 100-jarige bestaan van de Bibliotheek Eindhoven Deze minibieb is tot stand gekomen in het kader van het programma ‘partners van Samen voor Eindhoven geven 100 minibiebs aan de stad’. De wens van de makers was om deze minibieb te plaatsen in de nachtopvang voor daklozen.

 

Vrijwilligers uit het bedrijfsleven maken samen met cliënten van de vele stichtingen uit het netwerk van Samen voor Eindhoven 100 minibiebs voor de stad in 2016.

 

Bibilotheekdirecteur Albert Kivits: “Dit is een mooi initiatief om het lezen in de stad te promoten en te stimuleren. Op deze manier samenwerken met anderen, je inzetten voor dezelfde missie is natuurlijk geweldig. En in het kader van ons 100-jarige jubileum is dit een fantastisch cadeau voor de stad”.

 

Co-creatie en concrete afspraken

Om 100 minibiebs te kunnen realiseren is organisatie, menskracht en materiaal nodig. Maar ook boeken, bouwplaatsen en minibieb-locaties. Zo starten trainees van de gemeente Eindhoven in de Boekenweek begin maart met de eerste 6 minibiebs onder begeleiding van cliënten van Ervaring die Staat. Geeft Citydwellers samen met ouderen van Vitalis en bedrijfsvrijwilligers een workshop ‘pimp mijn minibieb’. Houdt de gemeente, Rabobank, PwC, IAK boekeninzamelactie onder medewerkers. Plaatsen  NEOS en het Leger des Heils minibiebs in de opvang en nachtopvang. En stellen Woonbedrijf  en SWZ (sloop)materialen, locaties en begeleiding beschikbaar.  Overige partners die mee doen: GGzE, Rabobank Eindhoven Veldhoven, Het Goed, ASML, Banning Advocaten, St. IK WIL, Fotografenteam Fooy fotografie, Basisschool Strijp-Dorp, Severinus, inloophuis ’t Hemeltje.

 

Samen voor Eindhoven

Samen voor Eindhoven begeleidt organisaties en bedrijven op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Honderden bedrijven en non-profitorganisaties vonden elkaar vanaf 2012  met hulp van de stichting. De maatschappelijke organisaties vertellen over hun hulpvraag en bedrijven kijken of zij een antwoord op die vraag kunnen bieden.

 

Eén dag voor Eindhoven. Het werkt! De kracht van sociaal ondernemerschap.


Locatie van deze minibieb

Adres:
Barierweg 178, Eindhoven
GPS:
51.4595396, 5.462152400000036
esther@samenvooreindhoven.nl
Web:
http://www.samenvooreindhoven.nl

Verberg opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.