Kinderboekenhotel Tielekeshoeven

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Kinderboekenhotel Tielekeshoeven
Foto van minibieb

Eerste officiële Kinderboekenhotel in Rosmalen 

Er zijn al heel veel minibiebjes in Rosmalen en er was pas één minibieb speciaal voor kinderboeken. Jeroen van Lente, grafisch ontwerper en kunstenaar, vond het tijd voor een heus Kinderboekenhotel in Rosmalen met ruimte voor een flinke hoeveelheid kinderboeken!

Hij bedacht en maakte een bijzonder ontwerp: een minibieb speciaal voor kinderen. Vervolgens ging hij in zijn eigen wijk met tientallen buurtgenoten aan de slag met het zagen, schuren, schilderen en in elkaar zetten van de (grote) minibieb.

Tijdens het slotfeest van de Tiepies Tielekeshoeven Zotte Zomer Camping op 4 september hebben meer dan 30 buurtgenoten (vooral kinderen) de kinderboekenminibieb kleurrijk beschilderd. Het resultaat mag er wezen. De minibieb is prachtig geworden!

Vliegende start

Op 21 oktober 2021 werd het Kinderboekenhotel Tielekeshoeven officieel geopend door wethouder Mike van der Geld. Zes kinderen lazen gedichten voor (waaronder enkele zelfgeschreven!) en met het plaatsen van het kinderboek dat Mike van der Geld meenam werd het hotel in gebruik genomen.

Veel kinderen brachten bij de opening van het Kinderboekenhotel Tielekeshoeven een boek mee en een heel stel nam er ook weer een mee. En dat is precies de bedoeling! Ik hoop dat DELEN nu voor kinderen wat meer hun EERSTE NATUUR zal worden. Je hoeft niet alles zelf te bezitten. Deel je spullen en je wordt SAMEN veel RIJKER.

Op dit moment staan er al zo’n 150 kinderboeken in het hotel! Geweldig toch?

WAT IS ER LEUKER DAN DELEN?

  • Je vindt Kinderboekenhotel Tielekeshoeven bij het plein tegenover Tielekeshoeven 1 in Rosmalen.

https://www.minibiebs-denbosch.nl

https://www.facebook.com/boekendelenrosmalen

 

 

 


Locatie van deze minibieb

Adres:
Tielekeshoeven 1 in Rosmalen.
GPS:
51.713338, 5.379171299999999

Verberg opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *