Mini-Bieb in Rijen

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Mini-Bieb in Rijen
Foto van minibieb

Mini-Bieb

Peter van Asten woont in Rijen. Samen met zijn vrouw maakt hij regelmatig fietstochten op diverse plaatsen in Nederland. Afwisseling en genieten van een nieuwe omgeving is daarbij belangrijk. Op deze fietstochten komen zij regelmatig minibiebs tegen. Een minibieb voorbij rijden is voor hen geen optie. Altijd even snuffelen of er een leuk boek tussen zit. En indien voorhanden leggen zij een boek terug in de minibieb.

Als je Peter 25 jaar geleden had gevraagd of hij een minibieb interessant zou vinden, dan had hij volmondig NEE gezegd. Peter heeft een vorm van dyslexie en toen hij zijn studie had afgerond, besloot hij nooit meer een boek ter hand te nemen.

Eind jaren ’90 ontmoette Peter een trainer/coach die hem uitdaagde een boek te lezen. Aanvankelijk zag Peter het niet zitten, maar toen deze coach zei dat hij slechts één bladzijde per dag hoefde te lezen, pakte Peter de handschoen op. Afspraak was dat Peter het boek cadeau zou krijgen als hij het helemaal zou uitlezen. Indien niet, zou Peter het boek moeten betalen. Deze uitdaging heeft Peter gewonnen en de prijs was niet alleen een gratis boek, maar een nieuwe wereld. Vanaf dit moment groeide de interesse voor het boek met thema’s die te maken hebben met persoonlijke groei en met verandering van gedrag. Ook startte hij met het geven van lezingen en trainingen over dit onderwerp en zo ontstond zijn trainingsbureau Ontwikkel Jezelf NU.

MINI-BIEB in Rijen

De passie van Peter voor het lezen van boeken draagt hij nu over naar anderen. Tegenwoordig is hij degene die anderen uitdaagt om een boek te lezen. Juist als mensen hem vertellen dat een boek niet interessant is, zal Peter hen prikkelen om een intrinsieke motivatie te vinden tenminste het met één boek nog eens uit te proberen. Om anderen de gelegenheid te geven om te gaan lezen en om elkaar boeken te schenken, heeft Peter het idee opgepakt om ook in Hernen een minibieb te plaatsten. Dus kocht hij hout, spijkers, schroeven, plexiglas en verf en bouwde een minibieb. Met hulp van Theo (zijn buurman) werd er een solide onderstel gelast en kon de minibieb in de tuin worden geplaatst.

Indien je thuis interessante boeken hebt staan en ze wilt schenken aan de minibieb van Hernen dan zijn die boeken van harte welkom!

Doel van de Mini-Bieb is tweeledig: de bovenste plank is bedoeld voor ontspanningsboeken (geen bouquetreeks), de onderste plank is gereserveerd voor boeken gericht op persoonlijke ontwikkeling.


Locatie van deze minibieb

Adres:
Raadhuisplein 17 te Rijen
GPS:
51.5902401, 4.9109875
contact@petervanasten.nl
Web:
http://www.ontwikkeljezelf.nu

Verberg opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *