Minibieb 35

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Minibieb 35
Foto van minibieb

Leen, ruil of geef een boek!

Deze minibieb staat sinds 13 juli 2018 aan de Willem Kloosstraat op nummer 35, in de wijk Groot Driene. Je vindt er boeken voor volwassenen en kinderen.

Kom je een kijkje nemen? We zouden het leuk vinden als je een berichtje achterlaat. Er staat een gastenboek in de minibieb, maar het kan ook online op:

 • www.instagram.com/minibieb35
 • www.facebook.com/minibieb35

Hoe werkt het?

Boeken kan je na het lezen natuurlijk houden, koesteren en uitstallen in een boekenkast. Maar je kan boeken ook doorgeven zodat iemand anders er ook plezier aan beleeft. Een minibieb is een soort openbare boekenkast waar iedereen gratis boeken boeken mag lenen, ruilen of brengen. Ons biebje is 24 uur per dag geopend. Je kan dus op elk gewenst moment langskomen. Voel je vrij om de deurtjes te openen en in de laatjes te kijken. Staat er een boek tussen dat jou nieuwsgierig maakt? Je mag het boek lenen of ruilen voor een ander boek. Je hoeft niet aan te bellen om daar toestemming voor te vragen. We vertrouwen erop dat je er liefdevol mee omgaat. Het kastje is immers een beetje van ons allemaal!

Kom je een boek lenen?

Neem gerust de tijd om het te lezen en brengt het terug zodra je uitgelezen bent.

Kom je een boek ruilen?

Als je een boek ziet dat je heel graag zou willen toevoegen aan jouw eigen boekenkast, mag dat. Zet je er dan wel een ander leeswaardig boek voor in de plaats?

Kom je een of meerdere boeken brengen?

Ontzettend lief dat je een ander zomaar boeken gunt! Als er nog plek is op het plankje, mag je je boek(en) erbij zetten. Als je veel boeken wil doneren, is het misschien handiger om even contact op te nemen. Dan kunnen wij de boeken in ontvangst nemen en toevoegen zodra er plek is. Zorg je er wel voor dat het leesbare boeken zijn? Oude of kapotte boeken kan je beter naar de papierbak brengen. Door leuke boeken met elkaar te delen, blijft deze bieb een fijne plek waar alle bezoekers plezier aan kunnen beleven!

Vrijgevigheid en vertrouwen

Helaas komt het weleens voor dat mensen misbruik maken van de vrijgevigheid en het vertrouwen van anderen. Er zijn gevallen bekend van handelaren die dit soort kastjes leeghalen om de boeken vervolgens te verkopen. Dat is uiteraard niet de bedoeling! In dit soort kastjes worden boeken gedeeld, omdat je een ander het leesplezier gunt. Niet om er geld aan te verdienen! Om die reden plakken wij meestal een papiertjes met onze gegevens in de kaft.

Meer Hengelose minibiebs

Wist je trouwens er alleen al in onze directe omgeving meerdere minibiebjes staan? Op onze Facebook-pagina kan je er een lijstje van vinden. Er bestaan er zelfs meer dan op deze website vermeld staan.

We wensen al onze bezoekers heel veel leesplezier!


Locatie van deze minibieb

Adres:
Willem Kloosstraat 35 Hengelo Netherlands
GPS:
52.2630464, 6.825937999999951
Web:
https://www.instagram.com/minibieb35/

Openingstijden

Maandag:
24 uur
Dinsdag:
24 uur
Woensdag:
24 uur
Donderdag:
24 uur
Vrijdag:
24 uur
Zaterdag:
24 uur
Zondag:
24 uur

Verberg opmerkingen

Comments (1)

 1. Hallo,
  Graag heb ik contact, want ik heb meerdere boeken die ik graag wil schenken aan een mini-bieb.
  Vooral jeugdboeken. Maar het zijn er zoveel dat ik dat niet ineens bij de kast wil neerzetten.
  Mijn email is jolandec@gmail.com.
  Graag hoor ik van je

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *