Minibieb Aan de Steendert

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Minibieb Aan de Steendert
Foto van minibieb

Minibieb “Aan de Steendert”

Deze Minibieb staat aan de Ophemertsestraat 11 in Ophemert. Deze Minibieb is gestart door de familie Könings.

Wanneer ben je met jouw minibieb gestart?:
We wonen hier aan een prachtig natuurgebied en daar is zo veel moois te zien. Niet alleen heel veel verschillende trekvogels, maar ook zo veel bloemen en planten. Ik liep al langer met het idee rond om wandelaars een zekere service aan te bieden, om bijvoorbeeld een gids mee te nemen over de natuur. Een Minibieb is dan heel handig, dan kunnen wandelaars gemakkelijk dat lenen en terugleggen. En het is ook leuk een dichtbundel mee te nemen en te lezen op de bankjes. In coronatijd was het fijn knutselen, verven en uitzoeken, in het voorjaar van 2021 hebben we de minibieb geplaatst.

Waarom ben je een minibieb gestart?
Er komen best veel wandelaars en fietsers langs ons huis, veel mensen zijn verwonderd door de mooie natuur hier in de Betuwe. Het natuurgebied De Steendert is prachtig en wat ongeorganiseerd, je vindt er geen prikkeldraad, routepaaltjes of drukte. Juist in die wilde natuur kom je de mooiste dingen tegen, zoals ijsvogels, aalscholvers, futen en heel veel soorten ganzen. Maar ook hele bijzondere orchideeën en wilgen en bijvoorbeeld landschapselementen, zoals een eeuwenoude lindeboom die het einde van het landgoed markeert. Met een boek in de hand kan je nog veel meer ontdekken in onze omgeving.

Wat voor boeken staan er gemiddeld genomen in jouw bieb?
We proberen een ruime variatie erop na te houden, met aandacht voor natuur, dieren en bijvoorbeeld dichtbundels. Er staan ook leuke boeken over de Betuwe in deze bieb, over geschiedenis, cultuur en landschap. En digitale fotografie. Ach, en we hebben natuurlijk ook wat romans, thrillers en bijvoorbeeld kookboeken. Ook zijn er boeken voor kinderen.

Loopt jouw minibieb goed?
Er is veel belangstelling, veel wandelaars en fietsers stoppen uit nieuwsgierigheid. Ik ben reuze benieuwd of mensen die wat lenen dat weer terugbrengen (dat hoeft niet) of een volgende keer wat anders terugleggen (dat mag in de voorraadkist).

Wat voor leuks heeft jouw minibieb jou gebracht?
Het is leuk om uit te vinden dat zo veel mensen dit vrijwillig doen. Lekker een kast in elkaar knutselen en wat betekenen voor andere mensen.

Bezoek je wel eens andere Minibiebs?
Het stomme is dat je er een soort oog voor krijgt en zodra er een kast op straat staat zie ik dat. Ik hoop dat er in de buurt nog meer Minibiebs komen, dan kunnen mensen straks een route rijden.

Leukste boek dat je ooit in je minibieb gevonden hebt?
Dat weet ik nog niet, want we zijn pas net gestart. Ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig wat mensen gaan delen. Goede tip was dat boeken die terug gebracht worden of die toegevoegd kunnen worden in de box bij onze achterdeur geplaatst mogen worden. Zodat de boeken even een soplapje krijgen en we ze kunnen bekijken voor ze (weer) in de bieb gaan.

Heb je een goede tip voor andere minibiebbeheerders of een Minibieb willen starten?
Bij veel kringloopwinkels kan je vrij goedkoop boeken kopen, het is heerlijk om juist door de bril van jouw Minibieb bezoekers te gaan shoppen. Ik heb een heel mooi hardhouten uithangbord laten maken door een houtbewerker, dat geeft echt een mooie uitstraling. Anderen kiezen natuurlijk voor hele vrolijke kleuren, kan ook! En natuurlijk je Minibieb goed verven met pantserbeits en zo. Ik heb mijn Minibieb wel zo geplaatst dat in de donkere wintermaanden de Minibieb tijdelijk “op stal” kan.


Locatie van deze minibieb

Adres:
Ophemertsestraat 11 Ophemert NETHERLANDS
GPS:
51.8586807, 5.3480485
melvin@mkunlimited.nl

Verberg opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *