Minibieb bij Saltoschool Strijp-Dorp Apeldoornstraat 1

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Minibieb bij Saltoschool Strijp-Dorp Apeldoornstraat 1
Foto van minibieb

7/100 Deze minibieb is tot stand gekomen in het kader van het programma ‘partners van Samen voor Eindhoven geven 100 minibiebs aan de stad’. IAK wilde graag met buurtbewoners uit de Wijk Drents Dorp boekjes maken, pimpen en plaatsen. Uiteindelijk zijn het er 6 geworden. In drie weken tijd zijn ze gemaakt, gepimpt en geplaatst. Een mooi project waar een bedrijf samenwerkt met de buurtbewoners in de buurt waar ze gevestigd zijn.

Vrijwilligers uit het bedrijfsleven maken samen met cliënten van de vele stichtingen uit het netwerk van Samen voor Eindhoven 100 minibiebs voor de stad in 2016. Bibilotheekdirecteur Albert Kivits: “Dit is een mooi initiatief om het lezen in de stad te promoten en te stimuleren. Op deze manier samenwerken met anderen, je inzetten voor dezelfde missie is natuurlijk geweldig. En in het kader van ons 100-jarige jubileum is dit een fantastisch cadeau voor de stad”.

Co-creatie en concrete afspraken
Om 100 minibiebs te kunnen realiseren is organisatie, menskracht en materiaal nodig. Maar ook boeken, bouwplaatsen en minibieb-locaties. Citydwellers geeft samen met ouderen van Vitalis en bedrijfsvrijwilligers een workshop ‘pimp mijn minibieb’. De gemeente, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, PwC, IAK houden boekeninzamelactie onder medewerkers. NEOS en het Leger des Heils minibiebs plaatsen in de opvang en nachtopvang. En stellen Woonbedrijf en SWZ (sloop)materialen, locaties en begeleiding beschikbaar. Overige partners die mee doen: GGzE, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Het Goed, ASML, Banning Advocaten, St. IK WIL, Fotografenteam Fooy fotografie, Basisschool Strijp-Dorp, Severinus, inloophuis ’t Hemeltje.

Samen voor Eindhoven
Samen voor Eindhoven begeleidt organisaties en bedrijven op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Honderden bedrijven en non-profitorganisaties vonden elkaar vanaf 2012 met hulp van de stichting. De maatschappelijke organisaties vertellen over hun hulpvraag en bedrijven kijken of zij een antwoord op die vraag kunnen bieden.
ÉÉN dag voor Eindhoven. Het werkt! De kracht van sociaal ondernemerschap.


Locatie van deze minibieb

Adres:
Apeldoornstaat 1 eindhoven
GPS:
51.4464729, 5.44048203506

Verberg opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.