Minibieb Ceresplein Breda

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Minibieb Ceresplein Breda
Foto van minibieb

Van familieprojectje naar communitykunstwerk

De minibieb op het Ceresplein in Breda is niet zomaar een minibieb!

Het idee voor de minibieb is ontstaan tussen vader Bas (43) en zoontje Kas (4). Samen lezen is iets wat wij belangrijk vinden. Het is een gezellige bezigheid in ons huis. Tijdens de lockdown struinden wij vaak naar de minibiebjes in de omgeving. En zo bedachten Bas en Kas de minibieb bij ons voor de deur, hoe handig!.

De bieb is gemaakt door de Moerbei Breda (https://de-moerbei.com/) Een dagbesteding voor jongeren die vooruit willen! We hebben samen een ontwerp gemaakt. Ze hebben goed geluisterd en het resultaat is fantastisch.

En dit was pas het begin! We wilden de bieb net wat specialer maken, in onze stijl. In een stijl die past bij de omgeving en Breda. We kwamen direct uit bij onze bijna-buren Blind Walls Gallery. Hoe vet zou het zijn als onze minibieb ook een kunstwerk zou zijn!?

Nee heb je, ja kun je krijgen! Zo ontstond er een mooie samenwerking. Sinds 2015 nodigt Blind Walls Gallery nationale en internationale kunstenaars uit die zich laten inspireren door de verhalen van Breda. Voor elke muurschildering wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar de locatie of het gebouw waar de schildering komt. En dat hebben ze gedaan. De kunstenaar Boudewijn Mijnlieff, beter

bekend als _Oflines ( https://oflines.com/pages/about)  is een typografie kunstenaar die al vanaf zijn 10e bezig is met tekenen. Hij heeft het thema S&L, ‘Samenleven en Lezen’ en de Driehoefijzers buurt en kleuren weten te vertalen naar een prachtig kunstwerk.

Op 4 juni 2022 wordt de minibieb officieel geopend, vanaf dan zal het kunstwerk te bewonderen zijn en onderdeel uitmaken van de Blind Walls Gallery stadstours. Voor deze opening zijn er diverse workshops gedaan met de kinderen van de St. Josephschool die naast de bieb staat. Alle gasten worden gevraagd een boekje mee te nemen. Het zal een feestelijke opening zijn met een hapje en drankje! In de minibieb zijn allerlei boeken te vinden voor kinderen en volwassenen.

Hopelijk zien we je een keertje op ons mooie plein!


Locatie van deze minibieb

Adres:
Ceresplein Breda
GPS:
51.59476248596727, 4.788296811319475
sanne_de_laat@hotmail.com
Web:
https://www.instagram.com/minibieb_ceresplein_breda/

Verberg opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.