Minibieb De Bleem

You are here Home  > Minibieb - met openingstijden >  Minibieb De Bleem
Foto van minibieb

Minibieb de Bleem

Minibieb De Bleem is sinds februari ’21 te vinden aan de Kochstraat te Geleen-Zuid en wel voor huisnummer 27. Het bevat een gevarieerde kinder- en volwassenenafdeling waar boeken geleend en natuurlijk ook geruild mogen worden. Deze minibieb is elke dag van 09.00u – 22.00u ¬†toegankelijk (m.u.v. de periode rondom de jaarwisseling).

Een bijzonder woord van dank aan de lieve familieleden en buurtbewoners die hebben geholpen om deze minibieb vorm te geven!

Ontstaan Minibieb De Bleem

Jarenlang hadden wij het over lezen; we verslonden bladzijde na bladzijde, wisselden leestips uit, leenden boeken van elkaar en spraken weleens over het idee van een eigen minibieb.

Wat voor ons vanzelfsprekend was, de ontspanning en het wegdromen tijdens het lezen van een goed boek, bleek voor veel leeftijdsgenoten al een-ver-van-mijn-bed-show. Waar wij onze kinderen dikwijls een verhaaltje voorlazen voor het naar bed gaan, merkten we dat dit om ons heen steeds minder gebeurde. Vaak waren er bij onze leerlingen thuis niet eens (kinder)boeken aanwezig. Dat vonden we jammer en jij besloot dan ook om actie te ondernemen. Eerst door op school een kinderzwerfboekenstation te beginnen en vervolgens plaatste je bij jou thuis de gedroomde minibieb.

En toen in januari ’21, zomaar ineens, was je weg. Het is totaal niet voor te stellen, dat jouw ogen uitgelezen en voor altijd gesloten zijn. Deze minibieb en het gekozen logo is mijn eerbetoon aan jou: het sprankelende meisje met de mooie blauwe ogen dat zo van lezen & het leven hield.

Onder jouw toeziend oog, waar je nu ook mag zijn, wil ik met deze Minibieb mijn steentje bijdragen aan het leesplezier van de vele kinderen in de wijk. Maar wil ik ook zorgen voor een stukje ontspanning van de volwassenen in de Bleem en daarmee ook aan de sociale cohesie en betrokkenheid in onze wijk. Laten we hopen dat Minibieb de Bleem zorgt voor vele mooie ontmoetingen en dat menig (kinder)boek vanuit hier zijn weg mag vinden naar een lezer. Iemand die, net als ons, kan wegdromen bij een goed verhaal. En jij? Jij reist met elk boek op jouw eigen manier mee!


Locatie van deze minibieb

Adres:
Kochstraat 27 6164HA Geleen
GPS:
50.9573755, 5.8329223
cindy_goessens@hotmail.com

Openingstijden

Maandag:
09.00-22.00
Dinsdag:
09.00-22.00
Woensdag:
09.00-22.00
Donderdag:
09.00-22.00
Vrijdag:
09.00-22.00
Zaterdag:
09.00-22.00
Zondag:
09.00-22.00

Verberg opmerkingen

Comment (1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *