Minibieb de Boekenmolen

You are here Home  > Minibieb - met openingstijden >  Minibieb de Boekenmolen
Foto van minibieb

Tijdens onze vakantie kwamen we regelmatig langs een kar met boeken.
De kar stond in het haventje van Noordlaren.
Het bleek een little free libary te zijn
Ik had er al eens eerder over gelezen en toen vond ik het ook al een leuk idee..
Ik heb al eens eerder gedacht zo iets zou ik ook wel willen maar ja hoe doe je dat.
Door deze kast en door dat ik er regelmatig mensen bij zag staan ben ik me er in gaan verdiepen. Ik kwam op deze en andere pagina’s terecht
En ik vind het een geweldig initiatief.

Toen we thuiskwamen bleek het nieuwe Thema van de VVE methode waar ik in mijn opvang mee werk Boekenpret te zijn. Wat is er nou mooier om aan de hand van dat Thema met de kinderen van mijn opvang: Kinderopvang de Molenwiek een Minibieb te openen.
Ik ben dus op zoek gegaan naar een kast en binnenkort zal kinderopvang de Molenwiek haar eigen minibieb openen. Mini Bieb De Boekenmolen.

In de minibieb komen boeken te staan voor volwassenen, jongeren en kinderen. Je kunt er gratis boeken lenen en ruilen mag.

Nu hou ik zelf al mijn hele leven enorm van lezen. Ik lees zelf graag maar ook lees ik heel graag voor aan mijn gastkinderen in de opvang, met ons gezin als we lange einden in de auto zitten, op de camping, onderweg als we ergens picknicken het maakt niet uit.
We hebben daar al heel veel leuke reacties op gekregen.
Mensen vinden het bijzonder. Wij vinden het gewoon en we zijn van Jip en Janneke via Pluk en Otje door vele boeken gegaan. Heerlijk.

Lezen is helaas niet voor iedereen weggelegd.
Boeken in de winkel zijn duur en een abonnement voor de bibliotheek kost ook geld. Dat is voor sommige mensen onbetaalbaar. Ik zou het geweldig vinden om op deze manier iets voor mensen die graag lezen maar het niet breed hebben te betekenen en het lezen te bevorderen. Maar natuurlijk is iedereen welkom om boeken te komen lenen en ruilen want hoe meer lenen en ruilen hoe beter.

Hoe kun je mee doen:

Neem 1 of 2 boeken uit de kast en neem ze mee naar huis om te lezen.

Zelf boeken mee terug nemen mag maar hoeft niet. (het is wel fijn dan hebben we weer andere boeken voor in de kast en dan staat er steeds iets nieuws.)

Heb je boeken om te geven bel even aan er is bijna altijd iemand thuis. Later zal er een kist of iets dergelijks buiten komen te staan om boeken in te doen.

En natuurlijk zijn boekdonaties ook heel erg welkom want ook daarmee kunnen we Minibieb de Boekenmolen steeds weer van nieuwe boeken voorzien.

 


Locatie van deze minibieb

Adres:
Tuin van Malina 10, 1705 SX Heerhugowaard
GPS:
52.6439799, 4.806910499999958
MinibiebDeBoekenmolen@gmail.com
Web:
https://www.facebook.com/Mini-bieb-De-Boekenmolen-276524659501858/?ref=bookmarks

Openingstijden

Maandag:
7:00 tot 22:00
Dinsdag:
7:00 tot 22:00
Woensdag:
7:00 tot 22:00
Donderdag:
7:00 tot 22:00
Vrijdag:
7:00 tot 22:00
Zaterdag:
8:30 tot 22:00
Zondag:
8:30 tot 22:00

Verberg opmerkingen

Comments (4)

  1. Is de minibieb in Heerhugowaard ?? Nu ik in Veendam woon mis ik de ruilboekenhuisjes uit het Gooi. Het lijkt wel of niemand hier leest …….

  2. Dit is vreemd. Als je minibieb Veendam zoekt, staat deze er bij, echter adres is in Heerhugowaard…..Kan dit aangepast worden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *