Minibieb Hugo de Grootstraat Den Haag

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Minibieb Hugo de Grootstraat Den Haag
Foto van minibieb

De heideplantjes in ons “voortuintje” (nu ja, het tuintje dat we delen met de straat, maar dat wij met name onderhouden:-)) waren gestorven. Wat doen je dan: nieuwe plantjes of….iets anders?

 photo 4Op reis houden wij altijd van de bookexchanges met medereizigers. Van de verrassende ontmoetingen en verhalen die dat met zich meebrengt. Verliefd zijn we op de kleine bookexchange met altijd iets bijzonder over Parijs in ons favoriete hotelletje Des Grandes Ecoles.

Zo ontstond al snel de gedachte om die liefde, die verhalen, die connectie te maken via een minibieb. Manlief vond het een prachtidee, maar keek ook enigszins zorgelijk: winddicht, waterdicht…timmerwerk…geen tijd….Maar hulde aan Fonds1818: die ondersteunden tot eind juli minibiebs met een subsidie waarmee je via een sociale werkplaats uit diverse modellen minibiebs kon kiezen.

Briefjes overal in de bus gedaan van straatbewoners en voila: de eerste winst was reeds daar, wij kenden in een klap werkelijk iedereen in de straat, en iedereen ons. Donaties vielen in onze brievenbus en Fonds1818 honoreerde ons verzoek voor 2 minibiebs: een kinderboekenbieb en een Grote Mensen Bieb. Besteld, geschilderd, opgehaald, geplant in de voortuin.

Sinds 2 weken staan ze daar nu trots minibieb te zijn. Er wordt intensief geleend, geruild, haast niets van de originele collectie is er nog en de ruilhandel zet zich naar ver buiten de Hugo de Grootstraat voort. Kinderen onderweg naar school kijken erin en nemen de dag erop een boekje mee, of zetten er een boekje in. Tassen met mooie Grote Mensen Boeken worden geplaatst en weer geruild. Maar sommige boeken en tijdschriften reizen heel ver. Wat zegt u van India? Dat gebeurde namelijk vorige week. Hoe het zo kwam?

Tegenover ons huis is een talenschool gevestigd die Nederlands aan expats geeft. Ik zat op de bank en zag een man dralen voor de minibieb met evenveel interesse als schroom. Als goede minibieb curator spring je dan natuurlijk op om het concept uit te leggen en de man uit te nodigen deel te nemen. Hij bleek een Indiase MBA student die een respectabele carriere bij Oracle achter zich had gelaten om in Nederland zijn MBA te halen. Tegenover ons leert hij Nederlands. Zijn oog was gevallen op de minibies en hij vroeg zich af of hij erin mocht neuzen om wellicht iets te lenen dat zijn Nederlands vooruit zou helpen. Natuurlijk! Gedreven door een gezamenlijke passie voor koken, zochten we een Delicious tijdschrift uit met veel recepten voor stamppotjes. Al zoekende praatten we verder en we bleken meer te delen: liefde voor motoren! Houden van India! Reizen! Ontdekken! Helaas begon zijn les, maar dat mocht de pret niet drukken: we zijn bezig een eetafspraak te maken…dus eerdaags schuift hij bij ons aan tafel.

Heeft u een boek te ruilen? Of bent u nieuwsgierig? Aarzel niet, en kom naar de Minibiebs aan de Hugo de Grootstraat. Biebs en straatbewoners zien u graag komen!


Locatie van deze minibieb

Adres:
Hugo de Grootstraat Den Haag
GPS:
52.0838669, 4.296528399999943

Openingstijden

Maandag:
0.00 - 24.00 uur
Dinsdag:
0.00 - 24.00 uur
Woensdag:
0.00 - 24.00 uur
Donderdag:
0.00 - 24.00 uur
Vrijdag:
0.00 - 24.00 uur
Zaterdag:
0.00 - 24.00 uur
Zondag:
0.00 - 24.00 uur

Verberg opmerkingen

Comments (1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *