Minibieb in de Kwartelstraat

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Minibieb in de Kwartelstraat
Foto van minibieb

3/100 Deze minibieb is tot stand gekomen in het kader van het programma ‘partners van Samen voor Eindhoven geven 100 minibiebs aan de stad’. De wens van de makers was om de minibieb aan het hek van het klooster (waar Korein Kinderplein en Neos in gevestigd zijn) in de Kwartelstraat te hangen. Veel mensen in de straat zijn enthousiast en zijn al boeken aan het verzamelen uit hun boekenkast. De Minibieb hangt op een strategische plaats zodat ook ouders/kinderen van Korein en de bewoners van Neos zich uitgenodigd voelen een boek te nemen en te geven.

Vrijwilligers uit het bedrijfsleven maken samen met cliënten van de vele stichtingen uit het netwerk van Samen voor Eindhoven 100 minibiebs voor de stad in 2016. Bibilotheekdirecteur Albert Kivits: “Dit is een mooi initiatief om het lezen in de stad te promoten en te stimuleren. Op deze manier samenwerken met anderen, je inzetten voor dezelfde missie is natuurlijk geweldig. En in het kader van ons 100-jarige jubileum is dit een fantastisch cadeau voor de stad”.

Co-creatie en concrete afspraken
Om 100 minibiebs te kunnen realiseren is organisatie, menskracht en materiaal nodig. Maar ook boeken, bouwplaatsen en minibieb-locaties. Citydwellers geeft samen met ouderen van Vitalis en bedrijfsvrijwilligers een workshop ‘pimp mijn minibieb’. De gemeente, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, PwC, IAK houden boekeninzamelactie onder medewerkers. NEOS en het Leger des Heils minibiebs plaatsen in de opvang en nachtopvang. En stellen Woonbedrijf  en SWZ (sloop)materialen, locaties en begeleiding beschikbaar.  Overige partners die mee doen: GGzE, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Het Goed, ASML, Banning Advocaten, St. IK WIL, Fotografenteam Fooy fotografie, Basisschool Strijp-Dorp, Severinus, inloophuis ’t Hemeltje.

Samen voor Eindhoven
Samen voor Eindhoven begeleidt organisaties en bedrijven op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Honderden bedrijven en non-profitorganisaties vonden elkaar vanaf 2012  met hulp van de stichting. De maatschappelijke organisaties vertellen over hun hulpvraag en bedrijven kijken of zij een antwoord op die vraag kunnen bieden.

ÉÉN dag voor Eindhoven. Het werkt! De kracht van sociaal ondernemerschap.


Locatie van deze minibieb

Adres:
Kwartelstraat, EIndhoven
GPS:
51.43984039999999, 5.491776899999991

Verberg opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *