Minibieb

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Minibieb
Foto van minibieb

(Het kunnen) Lezen is heel belangrijk, want lezen is noodzakelijk voor leren, zeker het leren op school. Wie goed leest en verhalende en informatieve teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Verhalen en gedichten helpen ook om je beter in te leven en om meer begrip te hebben voor anderen. Zo leren kinderen beter mee te doen in de samenleving.

Maar wat ik ook heel belangrijk vind, is dat lezen ook leuk moet en kan zijn. Ik geef al meer dan 20 jaar les op een basisschool in Rotterdam-Zuid. Ik vind het mijn taak om kinderen te motiveren en te inspireren in alle lessen en dus ook het leesonderwijs. Daarom heb ik veel soorten boeken in mijn klas staan: gedichten, Nederlandstalig verhalen, Engelstalige sprookjesboeken, informatief, stripboeken, een krant, …  Wanneer er een vrij leesmoment is, mogen de kinderen zelf een boek kiezen dat zij leuk vinden. Door deze eigen keus, zullen veel meer kinderen tot lezen komen en leeskilometers gaan maken. Soms is het ook leuk om ze een eigen keus van leesplek te geven. Zo leest het ene kind prima op een stoel, terwijl een ander kind het prettiger vindt om rustig onder een tafel te lezen 😉

Als juf heb ik de afgelopen jaren veel boeken verzameld en vind het nu leuk om dit niet alleen met mijn leerlingen te delen, maar ook met kinderen uit de buurt.

Ik hoop, dat er wat leuks tussen zit!


Locatie van deze minibieb

Adres:
Jupiterstraat 2 3204BG Spijkenisse
GPS:
51.8411597, 4.3286966

Openingstijden

Maandag:
24 uur
Dinsdag:
24 uur
Woensdag:
24 uur
Donderdag:
24 uur
Vrijdag:
24 uur
Zaterdag:
24 uur
Zondag:
24 uur

Verberg opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.