Minibieb Well (Gld.)

You are here Home  > Minibieb - 24 uur open >  Minibieb Well (Gld.)
Foto van minibieb

Terwijl de Gemeente Maasdriel van plan is de openbare bibliotheken te centraliseren om zodoende kosten te besparen ontstaan er in de tussentijd gelukkig goede particuliere initiatieven die, zij het op een kleinere schaal, een alternatief bieden om ervoor te zorgen dat de mensen toch boeken kunnen blijven lezen. Zo kwam Marjon Vos (34) op het ludieke idee om medio november 2014 voor haar huis aan de Koetsiersakker 17 in Well een zogenaamde ‘minibieb’ te realiseren.

Wat is een minibieb?

Er zijn geen vaste regels voor wat een minibieb precies is. Een grote ruimte met tien boekenkasten in een buurthuis is net zo goed een minibieb als een klein plankje bij iemand in de tuin. Het gaat erom dat de minibieb boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats. En of de ‘leners’ nu kunnen kiezen uit 100 of 5 boeken, dat maakt helemaal niet uit. Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus.

Hoe werkt de minibieb?

Het is mogelijk om gratis boeken/tijdschriften te lenen of te ruilen met eigen exemplaren. Ook kun je door jou uitgelezen boeken/tijdschriften achterlaten in de minibieb of afgeven zodat ze later in de minibieb kunnen worden geplaatst. Zo houden we de minibieb met z’n allen gevuld. Zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen zijn welkom.

De minibieb is de gehele dag vrij benaderbaar doordat deze zich aan de voorzijde van het huis bevindt. Een afspraak maken is daarom niet nodig. Wees welkom een boek te lenen en/of om te ruilen.

Vragen en/of opmerkingen?

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben met betrekking tot de minibieb stuur dan een e-mail naar minibiebwell@gmail.com. Zelf een minibieb beginnen? Kijk op www.minibieb.nl.

Veel leesplezier gewenst!

De minibieb wordt mede mogelijk gemaakt door:

Medisch Pedicure Chriselda – www.chriselda.nl

KeukenCentrum Vosseling – www.vosseling.nl

P.s. Op 03-06-2017 is er een vernieuwde Minibieb, i.p.v. deze, gekomen naast school (cbs de Hoeksteen) aan de Dreef 6 in Well Gelderland.


Locatie van deze minibieb

Adres:
Koetsiersakker 17, 5325 XR, Well
GPS:
51.7465378, 5.202516899999978
minibiebwell@gmail.com

Verberg opmerkingen

Comments (2)

  1. Op 03-06-2017 is er een vernieuwde Minibieb, i.p.v. deze, gekomen naast school (CBS de Hoeksteen) aan de Dreef 6 in Well Gelderland, dus NIET meer op locatie Koetsiersakker 17

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *