Nieuwediep Minibieb

In de regio van Fonds1818 komen heel snel heel veel nieuwe Minibiebs. Met Minibieb1818 achter de rug, verzamelen we verhalen van Minibieb beheerders die met korting via Fonds1818 een Minibieb zijn gestart. Zo staat in Den Haag in de wijk Leyenburg sinds kort ook een Minibieb:

Genieten voor buren en buurtgenoten
In de Minibieb staan boeken die iedereen mag lenen of omruilen tegen een ander boek. De Minibieb is er voor iedereen in de buurt. ‘Dus voel je vrij om mee te doen en ruil boeken, leen ze, of voeg een paar boeken toe! Zo kan iedereen van elkaars boeken genieten.’ Aldus de enthousiaste beheerders.

Gezamenlijke actie
‘Het idee van een eigen Minibieb past heel goed in onze sociale en actieve buurt,’ vertelt aanvrager Mariolein. ‘Onderling boeken ruilen spreekt ons erg aan.’ De Nieuwediep Minibieb is gerealiseerd met het geld dat het veegteam uit de Nieuwediepstraat heeft gekregen bij de instrating van de Gulden Klinker. Sinds 25 oktober is de Nieuwediep Minibieb geopend. ‘Ik heb zelf het boek Het Achterhuis van Anne Frank in de Minibieb geplaatst. Ik ben heel benieuwd wat voor boeken wij tegenkomen.’

Bereik je buren via de website
Een oproep via de Facebook-pagina van de straat, via het wijkberaad, een brief aan alle straatbewoners moet buren aantrekken om mee te doen. ‘Het is ook heel handig dat je je Minibieb op www.minibieb.nl en www.littlefreelibrary.org kan plaatsen, dan is de bieb beter vindbaar en weten buren ook meteen wanneer je bieb open is en of je alleen mag ruilen of ook mag lenen.’ Mariolein is geslaagd in haar opzet: de buren gaven aan dat de Minibieb er heel leuk uitziet en maken al dankbaar gebruik van de gezamenlijke boekenkast.

Nieuwediep Minibieb

Verberg opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *