Over Minibieb

Minibieb is een website die alle zogenaamde Minibiebs, openbare ruilboekenkasten, in Nederland in kaart brengt. Verder wil Minibieb de groei van het aantal kastjes stimuleren. Dit gebeurt vanuit de gedachte dat het zonde is om boeken in de kast te laten verstoffen en dat het delen van boeken iets ontzettend moois is. Lezen is een groot goed en door boeken te ruilen en delen met de hele buurt ontstaat er een positieve ontwikkeling zowel voor de buurt als voor het lezen.

Ontstaan
Minibieb is in april 2013 opgericht door Mirjam. Zij zag op internet een artikel over een man in Amerika die in zijn tuin een kastje had staan met daarin boeken. De hele buurt mocht deze boeken lenen. Mirjam vond dit zo’n leuk idee dat ze besloot om ook zo’n kastje aan haar huis te hangen. Al snel groeide het plan groter en kwam er een website bij met als doel zulke openbare boekenkastjes in heel Nederland in kaart te brengen en het starten ervan te stimuleren. Inmiddels staan er ontzettend veel Minibiebs op de kaart, zijn ze te koop in de webshop en delen mensen hun enthousiaste verhalen via de Facebookpagina van Minibieb.

Wie

mirjamMirjam Goudswaard (oprichtster)
Mirjam is de drijvende kracht achter Minibieb. Haar liefde voor lezen en boeken zorgt ervoor dat zij iedere extra Minibieb in Nederland als een mooie aanwinst ziet. Voor Minibieb houdt zij zich bezig met de dagelijkse mailtjes, communicatie, perscontacten en het beantwoorden van vragen van gebruikers van de website.
Heb je een vraag over Minibieb? Stuur een mailtje naar mirjam@minibieb.nl

 

 

jochemJochem Paarlberg (technische zaken)
De website is van essentieel belang voor Minibieb. Jochem zorgt ervoor dat alles goed werkt en dat de juiste updates op het juiste moment geïnstalleerd worden. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de webshop en staat hij open voor commerciële projecten en samenwerkingsverbanden.
Werkt iets niet goed of heb je een idee om Minibieb beter te maken? Stuur een mailtje naar jochem@minibieb.nl

Verberg opmerkingen