Spelen en lezen tegelijk

Sommige Minibieb beheerders hebben gewoon al heel veel boeken gelezen. Zo ook de Minibieb beheerder van Minibieb in de speeltuin Bomenwijk in Delft: ‘Ik heb nog geen bijzondere nieuwe boeken ontdekt.’ Dat mag de pret niet drukken. Buren maken graag gebruik van de Minibieb.

Extraatje voor bezoekers
Oude boeken een nieuw leesavontuur maken is de belangrijkste reden om deze Minibieb te starten. Nog niet zo lang geleden hadden buren die in de speeltuin zaten te wachten niet zoveel te doen. Daar moest maar eens verandering in komen: ‘We wilden een Minibieb als extraatje voor de bezoekers van de speeltuin,’ vertelt beheerder Joop. Sinds juni is de speeltuin uitgebreid met een Minibieb en wordt goed gebruikt.

Aandacht voor Minibieb in de speeltuin
‘Ouders kunnen een boek lezen terwijl de kinderen spelen, en het eventueel mee naar huis nemen.’ Ook aan kinderen die even uitgespeeld is gedacht. Er liggen ook kinderboeken in de Minibieb! Om het extra leuk te maken voor de spelende kinderen hebben de beheerders een voorleesmiddag georganiseerd. De buren en bezoekers zijn allemaal enthousiast. En ook de beheerders zijn blij. ‘We hebben zelfs in de krant gestaan en mochten vertellen over de Minibieb op de stadsradio.’

Ben jij al bij de Minibieb in speeltuin Bomenwijk geweest? Welk boek heb je daar gelezen?

Verberg opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *