Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal vragen over Minibieb en het beheer ervan. Heb jij nog een andere vraag? Stuur een mailtje naar info@minibieb.nl.

1. Hoe kan ik mijn Minibieb aanmelden?
Het aanmelden van de Minibieb gaat via de speciale aanmeldpagina. De beheerders van de website zorgen ervoor dat jouw Minibieb binnen een paar dagen op de website geplaatst wordt.

2. Hoe kan ik gegevens aanpassen?
Als jouw Minibieb eenmaal op de kaart staat, krijg je een mailtje met inloggevens. Met die gegevens kun je zelf de gegevens van jouw Minibieb aanpassen.

3. Hoeveel kost aanmelden?
Jouw Minibieb aanmelden (en beheren) is helemaal gratis.

4. Hoe start ik een eigen Minibieb
Meedoen is makkelijk. Zorg dat je een kastje, ruimte of boekenplank hebt met boeken die anderen kunnen lenen. Na aanmelden via deze website kan iedereen jouw Minibieb vinden op de kaart. Lees ook de informatie over meedoen.

5. Wat als ik zelf geen kastje kan maken?
In onze webshop kun je een kastje kopen. En je kunt natuurlijk ook altijd in de buurt vragen of iemand jou kan helpen.

6. Moet een Minibieb altijd buiten staan?
Nee. Een Minibieb kan ook binnen staan, bijvoorbeeld in een café, buurthuis, school of in een wachtruimte. Het kan ook zijn dat de Minibieb alleen tijdens bepaalde momenten buiten staat. Op de website kun je precies zien wanneer een Minibieb beschikbaar is.

7. Wat als er in mijn buurt al een Minibieb is?
Wij vinden dat er nooit te veel Minibiebs zijn. Je kunt er dan best nog eentje starten. Of je kunt contact opnemen met de eigenaar van de andere Minibieb en samenwerken.

8. Mag ik overal een Minibieb plaatsen?
Als het op je eigen terrein of in je eigen tuin is, mag je de Minibieb gewoon neerzetten. Wil je hem in een parkje of bij een plantsoen plaatsen? Dan kun je beter even contact opnemen met de gemeente.

9. Welke regels gelden er voor lenen en ruilen?
Iedereen mag eigen regels bedenken voor zijn of haar Minibieb. Wil jij dat mensen boeken weer terugbrengen als ze uit zijn? Geef dat duidelijk aan bij jouw Minibieb. Hang bijvoorbeeld een bordje op met de regels.

10. Worden de boeken niet gestolen of vernield?
Als je spullen buiten achterlaat, loop je altijd de kans dat iemand met kwaad in de zin zijn slag slaat. Maar over het algemeen geldt, dat het niet zo heel vaak voor komt dat een Minibieb of de boeken vernield worden.

11. Hoe zit het met leenrechten?
Een Minibieb is geen echte bibliotheek. Er geldt geen abonnement. Het lijkt meer op boeken ruilen en delen met de buren. Dat betekent dat er geen leenrechten of dergelijke betaald hoeven worden.

12. Hoe verwijder ik mijn Minibieb?
Iedereen kan zelf zijn of haar Minibieb beheren. Dat betekent dat je de Minibieb ook kunt verwijderen na inloggen. De Minibieb is dan niet meer op de kaart te vinden.

12. Mag ik ook andere spullen delen in een Minibieb?
Natuurlijk mag dat. Denk bijvoorbeeld aan films of tijdschriften. In het profiel van jouw Minibieb kun je aangeven wat er allemaal te vinden is in jouw Minibieb.

Verberg opmerkingen