Vraag vanaf 8 mei je eigen minibieb aan met minibieb1818

Overal in Nederland verschijnen kleurrijke kastjes met daarin boeken om mee te nemen. Op onverwachte plekken plaatsen mensen zelf een eigen minibieb. Zo zijn jouw oude boeken voor een buur een nieuw leesavontuur. Niet iedereen kan of wil zelf een minibieb-kast maken, daarom biedt Fonds1818 met het programma Minibieb1818 de mogelijkheid om kasten met korting aan te vragen.

logo-minibieb1818

Boeken ruilen met de buurt
Welk boek heb jij al een tijd niet gelezen? En wat doe jij met je oude boeken? Je kan oude boeken uitlenen of verkopen, maar je kan ze ook ruilen met vrienden en buren door een minibieb te plaatsen. Pak je een boek mee, dan zet je een eigen boek in de plaats, voor iemand anders om van te genieten. Op www.minibieb.nl staat al een verzameling van particuliere boekenkastjes. En met Minibieb1818 komen in de regio van Fonds1818 200 minibiebs erbij.

Je eigen Minibieb1818
Toegang tot literatuur en goede relaties tussen buurtbewoners zijn belangrijk voor de leefbaarheid van buurten en de geletterdheid en ontwikkeling van bewoners. Daarnaast is het zonde om oude boeken weg te gooien of te laten verstoffen op zolder. Minibieb1818 biedt dit voorjaar 150 kleine bibliotheken in de regio aan. De sociale werkplaats VisieR maakt in opdracht van Fonds1818 speciale handgemaakte kasten. Vanaf 8 mei zijn deze minibiebs voor particulieren beschikbaar via de site. Deze weerbestendige minibiebs koop je met korting en kan je zelf nog naar je eigen smaak versieren.

Cadeaus en contacten
‘Boeken delen is niet alleen een goed idee voor de buurt, het is vooral leuk,’ zegt Jacqueline uit Scheveningen. ‘Wekelijks plaatst iemand als dank een fles sap in mijn minibieb, ik heb geen idee van wie.’ Ook minibieb eigenaar Dick uit Delft is enthousiast: ‘Vanuit mijn keukenraam zie ik wel eens buren in mijn minibieb kijken. Aan de positieve reacties merk ik dat zij mijn boekenkast erg waarderen, en ik vind het zelf ook heel leuk om op deze manier nieuwe boeken te ontdekken.’ De eigenaren van Minibieb1818-kastjes delen hun verhalen via www.minibieb.nl/minibieb1818 en @minibieb.

Voor speeltuinen en kinderboerderijen
Speeltuinen en kinderboerderijen zijn drukbezochte locaties. Veel verschillende mensen komen hier en brengen veel tijd door. En dan is een leuk boek niet verkeerd. Voor speeltuinverenigingen en kinderboerderijen uit de regio stelt Fonds1818 50 minibiebs gratis beschikbaar. Zo krijgen nog meer mensen toegang tot mooie boeken.

Minibieb1818
Minibieb1818 is vanaf 8 mei beschikbaar voor inwoners, speeltuinverenigingen en kinderboerderijen in Delft, Den Haag, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude.

Verberg opmerkingen

Comments (3)

  1. geweldig initiatief
    zou hier bij mijn huis wel zo n kastje willen
    heb genoeg boeken om t kastje te vullen
    heeel leuk

  2. Nathaliette  |  

    Ik heb geen eigen buitenmuur helaas. Maar kunnen we niet een deal sluiten met de HTM dat we bij verschillende tramhaltes een Minibieb ophangen? Ik wil dan die bij de halte bij mij om de hoek wel adopteren hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *