We zijn weer begonnen! Nieuwe ronde Minibieb1818!

Toegang tot boeken, hergebruik van materialen en spullen en een goede gezellige buurt zijn belangrijke waarden voor Fonds1818. Een Minibieb helpt daarbij. Gelezen boeken van de een worden een nieuw leesavontuur voor een buur. En nog belangrijker: buren gaan op een andere manier met elkaar om. Na een enorm succesvolle Minibieb1818 dit voorjaar en veel, heel, veel mooie en inspirerende verhalen van beheerders en gebruikers konden we er niet om heen: we organiseren opnieuw Minibieb1818. Wees er snel bij want ditmaal is op echt op!

Vraag je eigen Minibieb aan
Vanaf 1 oktober kunnen inwoners uit de regio van het fonds opnieuw aanspraak doen op kortingen op de stevige en waterdichte Minibiebkasten van de sociale werkplaats Visie-R. Waarom? Omdat het plaatsen van een boekenkast in je voortuin of op een speelplein heel snel leidt tot nieuwe ontdekkingen. Bijvoorbeeld nieuwe boeken, maar ook leuke kanten van buren die je nog niet kende! Daarnaast voorkom je met een Minibieb dat jouw oude boeken verstoffen op zolder en een buur blij maken.

Ook dit najaar heeft Fonds1818 een aantal gratis kasten voor speeltuinen en kinderboerderijen. Voor wie wacht op spelende kinderen, of even uitgespeeld is. Interesse? Bel dan projectleider Kike Olsder 030-8201150 (dat is bij GreenWish op kantoor), zij legt je de voorwaarden graag uit!

Minibieb, Fonds1818, GreenWish, Visie-R en Ondernemende Kinderboerderijen
Het zijn nogal wat namen, daarom stellen wij ons even kort voor. Op de site van Minibieb vind je niet alleen de leukste en mooiste Minibiebs van heel Nederland, maar kan je ook meedoen met Minibieb1818. Via het aanvraag formulier bestel je jouw favoriete Minibieb-formaat. Ook maak je op deze site een profiel aan en post je blogs over jouw Minibieb, om te laten zien wat er allemaal gebeurt rondom jouw Minibieb1818!
Fonds1818 heeft Minibieb1818 samen met GreenWish en Minibieb opgezet, dankzij dit fonds kunnen we grote kortingen geven op de Minibiebkasten. Visie-R is de sociale werkplaats dat de Minibiebkasten maakt in opdracht. De kasten worden netjes afgewerkt en in grondverf opgeleverd, dan kan jij ‘m verven in de kleuren die je het mooist vindt.
GreenWish is een organisatie dat zich inzet voor duurzaamheid. Leefbaarheid in wijken hoort daar ook bij. Zij voeren dit project uit en verzorgen de communicatie. Bij vragen kan je altijd terecht bij GreenWish via 030-8201150 of mail naar 1818@minibieb.nl
Eerlijk is eerlijk, zonder het enthousiasme en de inzet van Stichting Ondernemende Kinderboerderijen hadden we in de eerste ronde Minibieb1818 niet zoveel mensen bereikt. Dankzij de hulp en kennis van het lokale netwerk en de adviezen van Ondernemende Kinderboerderijen kwamen dit voorjaar zo’n 150 Minibiebs in de regio erbij!

Minibieb1818 is een project voor de regio van Fonds1818. Inwoners uit de volgende gemeenten kunnen een Minibieb1818 aanvragen: Delft, Den Haag, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude

Verberg opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *