Zomerleesbingo 2022

Basisschoolkinderen krijgen vaak een leesbingo mee om lezen te stimuleren in bijvoorbeeld de zomervakantie. Maar waarom zouden volwassenen niet ook een leuke bingo met opdrachten kunnen doen in de zomer? Daarom is er dit jaar de Zomerleesbingo van Minibieb. Voer lezend 12 opdrachten uit en wie weet win jij wel een leuke prijs. Voor kinderen is er ook een leuke zomerleesbingo van Kinderzwerfboek.

Hoe werkt het?
Het is eigenlijk heel simpel. Je voert de 12 opdrachten uit terwijl je leest. Doe dit per opdracht zo’n 15-30 minuten. Laat iemand foto’s van jou maken terwijl je de opdrachten uitvoert. Plak deze op de bingokaart en klaar ben je. De volledige bingokaart mail je voor 31 augustus naar mirjam@minibieb.nl. Voorwaarde is wel dat je de opdrachten niet combineert. Dus niet bijvoorbeeld een half uur lezen in de zon, met je zonnebril op, onder een parasol naast een Minibieb. Het moeten echt 12 verschillende leesmomenten zijn.

Wees creatief
Zitten er opties bij die lastig zijn. Heb je bijvoorbeeld een fobie voor water en kom je liever niet in de buurt van water? Lees dan naast een glas water of naast een plaatje van een zwembad. Opdrachten mogen ook breed ingevuld worden. Het gaat om het leesplezier en de uitdaging om dit eens op een andere manier te doen. De een vindt op een heerlijke stoel in de tuin misschien een zomers plekje, maar iemand anders kiest bijvoorbeeld een hangmat, terrasje of een plekje naast de caravan.

Tips
Ben je niet zo handig met foto’s plakken? Open een word-bestand. Voeg daarin de afbeelding (png) toe van de Zomerleesbingo. Als je extra foto’s toevoegt kun je die op de plaatjes plaatsen.

Lukt het niet om de foto’s op de bingokaart te krijgen? Geen probleem – stuur alle foto’s (wel graag in klein formaat) mee met de bingokaart. Of print de foto’s in klein formaat. Plak ze op de uitgeprinte bingokaart en maak daar een foto van die je opstuurt. Of plaats alle foto’s in een soort collage (daar zijn online programma’s voor), presentatie of iets wat wel lukt.

Downloads
PNG – afbeelding van de poster – die kun je bijvoorbeeld in Word gebruiken om foto’s aan toe te voegen
PDF – leuk om te printen. Je kunt deze ook bijvoorbeeld in je Minibieb neerleggen zodat jouw bezoekers mee kunnen doen.

Social media
Doe je mee en heb je leuke foto’s gemaakt? Deel ze met #zomerleesbingo. Minibieb zal deze foto’s ook regelmatig delen om zo andere lezers te stimuleren en inspireren.

Minibieb Zomerleesbingo
Verberg opmerkingen

Het is niet mogelijk om opmerkingen achter te laten